مدیران برنامه

مشاوره پایان نامه و استخراج مقالات مدیریت

مدیران برنامه

مشاوره پایان نامه و استخراج مقالات مدیریت

مدیران برنامه

مشاوره و انجام پایان نامه و استخراج مقالات معتبر مدیریت. انجام پایان نامه به روش فرایند تحلیل شبکه ای(ANP) و فرایند تحلیل سلسله مراتبی(AHP)

فرایند تحلیل شبکه ای

يكشنبه, ۲۶ دی ۱۳۹۵، ۰۲:۱۸ ب.ظ

کاربرد فرایند تحلیل شبکه ای (ANP) در تحلیل SWOT به همراه مطالعه موردی در صنعت بیمارستان


چکیده: 

با تکنیک SWOT می توان قوت ها، ضعف ها، فرصت ها و تهدیدهای موجود را شناسایی کرد، اما نمی توان یک تحلیل مناسب از اهمیت عوامل شناخته شده ارائه داد، بنابراین فرایند تحلیل SWOT در مرحله اندازه گیری و ارزیابی کارا نمی باشد. این مقاله فرایندی را برای کمی کردن تحلیل SWOT با وجود وابستگی بین عوامل استراتژیک بیان کرده است. الگوریتم ارائه شده در این مقاله از فرایند تحلیل شبکه ای یا ANP استفاده می کند که می تواند وابستگی بین عوامل استراتژیک را بر پایه استقلال بین عوامل اندازه گیری کند و همین طور استفاده از روش آنتروپی که می تواند وزن هر یک از عوامل را مشخص کند. در این مقاله ابتدا به تشریح روش آنتروپی و رویکرد ANP پرداخته و موارد کاربرد هر یک توضیح داده شده است و سپس نحوه به کارگیری هر کدام از آن ها در ارزیابی و اولویت بندی عوامل داخلی و خارجی برنامه ریزی استراتژیک بحث شده است.

 
کلید واژه: SWOT، آنتروپی، ANP

مقدمه

 در تجزیه و تحلیل SWOT عوامل خارجی و داخلی مورد بررسی قرارگرفتته تتا فرصتت هتا، تهدیدات، قوتها و ضعفهای سازمان در آینده مشخص شده و برای رویارویی بهتر بتا آن هتا استراتژیهای مناسبی تدوین شوند)اعرابی، 9834 .)این ماتریس ابزار مهمی است کته متدیران بدین وسیله میتوانند اطالعات را مقایسه کرده و با استفاده از آن استراتژیهایی را ارائه نمایند. مقایسه کردن عوامل داخلی و خارجی از مشکلترین بخشهای تهیه ماتریس SWOT استت و به قضاوتهای شهودی خوب نیاز دارد. در به کارگیری این ماتریس تالش میشود تا از افتراد آگاه، صاحبنظر و باتجربه، داخل و خارج از سازمان استفاده شود و بتا استتفاده از روش هتا و ابزارهای مختلف استراتژیهای مفیدی از تطبیق عوامل خارجی و داخلی حاصل گردد)دیویتد، 9834 .)ساختار هر پدیده متشکل از ابعاد، عناصر و مؤلفههای مختلفی است. هر یتک از ایتن ابعاد و عناصر سهم و وزن متفاوتی در شکلدهی و ساختیابی آن پدیده بر عهده دارند. از این رو مطالعه و تحلیل هر پدیده بایستی مبتنی بر شناسایی وزن و سهم هر یتک از ایتن عناصتر و ابعاد باشد. برای اتخاذ یک تصمیمگیری منطقی و جامع در جهت شناخت سهم و وزن هر یک 2 از ابعتاد و مؤلفتههتا، الزم استت، از روش علمتی استتفاده شتود کته بته آن روش آنتروپتی میگویند)ماکویی، 9834 .)توماسال. ساعتی 3 بته عنتوان یکتی از پیشتروان علمتی در زمینته، ANP 4 موفق به ارائه آثار مختلف علمیشده است، به طوری کته آثتار ایشتان بته عنتوان منبتع تحقیقات مرتبط با ANP در سراسر دنیا مورد استفاده قرار میگیرد. ایتن وضتعیت بتا انتشتار کتابی با عنوان مبانی فرایند تحلیل شبکهای به طرز بارزتری مشهود شده است. عالوه بر ایتن، ساعتی در کتاب دیگری به زمینههای نظریANP و بسط نظریهها و کاربردهای فراتر پرداخته است. ANP روش تقریباً جدیدی از مدلهای تصمیمگیری چند معیاره است، برخالف روش- های سنتی آنکه بر پایه فرضهای مستقل هستند، به طور سیستتماتیک بتا انتواع فترض هتای وابسته به هم عمل میکند)2005, Satty .)در این مقاله ابتدا به تشریح روش آنتروپی و رویکرد ANP پرداخته خواهد شد و سپس نحوه بکارگیری هر کدام از آنها در ارزیابی و اولویتبندی عوامل داخلی و خارجی برنامهریزی استراتژیک بحث خواهد شد و در انتها با استتفاده از یتک مثال واقعی نحوه استفاده از آنتروپی و ANP بیان میگردد.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی